Zo gebruik je droogbloemen in jouw interieur

Droogbloemen zijn duurzaam, kleurrijk, sfeervol en veelzijdig. Deze trend is momenteel niet weg te denken uit het interieur. Maar op welke manier pas jij het gebruik van droogbloemen toe in jouw interieur? 

Droogbloemen zijn heerlijk product om je huis mee te versieren. In 2019 begon de trend met grote pampasgrassen, maar vandaag de dag zie je droogbloemen verwerkt veel meer manieren. Het leuke daaraan is dat er voor ieder wat wils is. Ook jij kunt droogbloemen terug laten komen in jouw interieur.

Droogbloemen zijn letterlijk gedroogde bloemen en dus verkrijgbaar in allerlei soorten en maten, net als verse bloemen en grassen. Doordat er zo veel verschillende droogbloemen zijn, kun je ze ook op heel veel manieren gebruiken. En soms zie je door de bomen het bos even niet meer. Dan is het fijn als er een lijstje met opties voor je is gemaakt. Wij hebben de leukste manieren op een rij gezet.

Optie 1

Decoreer droogbloemen in een fles of een stolp

Er zijn 1001 manieren te bedenken om te stylen met droogbloemen. Hier bespreken we een paar mooie alternatieven om de bloemen als waardevol te presenteren.

Droogbloemen in een fles is een mooi alternatief van een ‘message in a bottle’. Hergebruik jouw eigen transparante wijnfles voor een duurzame eyecatcher. 

Een andere mooie optie is bloemen in een stolp. Een stolp wordt van oudsher gebruikt ter bescherming van de items. Je kunt de bloemen in een klein vaasje zetten, of met superlijm vastmaken aan de bodem. Een andere mooie optie is om de bloemen in oase te priken – bestrooi daarna de bedom met houtsnippers of gedroogd gras.

Droogbloemen zijn een mooie manier om een duurzaam en sierlijk product in huis te halen. De bloemen blijven jaren goed en je kunt er alle kanten mee op!

Optie 2

Bewaar herinneringen in een fotolijst

Een mooie manier om jouw herinneringen in jouw interieur terug te laten komen is door ze te bewaren in een fotolijst. Droogbloemen bewaar je ook eenvoudig in een lijstje dat aan beide kanten glas heeft. Zorg voor een mooie compositie van bloemen die je mooi vindt, of die je op een speciaal moment hebt geplukt.

Later in dit blog lees je hoe je bloemen droogt

Houd er rekening mee dat een fotolijst doorgaans genoeg ruimte over laat voor een foto of print. Kies dus bloemen met een platte knop en een zachte steel. Ook kun je een mooie samenstelling maken door bladeren toe te voegen.

Open het lijstje en leg de bloemen neer. Grotere bloemen leg je in het midden. Naar buiten toe vul je de lijst met kleinere bloemen. Duw de lijst dicht en leg er, voordat je het lijstje sluit, een paar uur een zwaar boek op.

 

 

Out of stock

Zullen we je mailen wanneer dit product weer beschikbaar is?Out of stock

Zullen we je mailen wanneer dit product weer beschikbaar is?Out of stock

Zullen we je mailen wanneer dit product weer beschikbaar is?Hoe droog je jouw eigen bloemen?

Het is natuurlijk ontzettend leuk om je eigen bloemen te plukken en deze dan te drogen. De bekendste manier om bloemen te drogen is in een bloemenpers of een zwaar boek.

Wil je echter niet dat de bloemen pletten, dan kun je ze beter hangend drogen. Allereerst haal je de bladeren van de steel. Dan bind je de takken van de bloemen aan elkaar, maar zorg je ervoor dat de bloemen elkaar niet raken. Het touw of elastiek zit dus onderaan de steel.

Ten slotte hang je de bos op een donkere en droge plek ondersteboven op. Donker vanwege het kleurbehoud en droog vanwege de kwaliteit. Warme lucht stijgt dus hoe hoger hoe beter. De bloemen zijn meestal klaar na 1 a 2 maanden. 

Optie 3

Een droogbloemen boeket met vaas

Een optie waar je eindeloos mee kunt variëren – bloemen en vazen. Denk aan de maat, de kleur, de combinatie.

Voor een grotere vaas heb je ook grotere bloemen nodig. Een echt statement maak je met grote pluimen pampasgras. Deze zijn neutraal van kleur (tenzij handmatig gekleurd) en staan daarom goed met iedere kleur vaas. Wat denk je van een vaas in de kleur van de dinerstoel, of van de bank. Zo zorg je voor cohesie in de styling, maar heb je toch genoeg contrast.

Bij een kleine vaas heb je nog veel meer opties. Je kunt een statement maken door een felle vaas te kiezen, met een kleurrijk boeket. Bij een kleinere vaas komen de details van een kleinere bloem goed naar voren. Wissel het af met kleine pluimpjes, of takken met bladeren, om voor opvulling in het boeket te zorgen. 

Kleine vazen kun je overal kwijt. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie met een mooie kandelaar en fotolijstje. Zet er een vaas met droogbloemen achter om wat hoogte (en diepte!) te creëren.

Siergrassen

De meest bekende soort is pampasgras. Dit zijn de grote pluimen die in de natuur overal bovenuit steken. Stipa en miscanthus zijn andere soorten die goed verkrijgbaar zijn.

Gedroogde gerst, tarwe en haver zijn ook natuurlijke producten die heel mooi naar voren komen in combinatie met droogbloemen!

Veldboeket

Bloemen in de mooiste kleuren worden door professionals gedroogd. Deze bloemen zijn bekend om hun kwaliteit en kleurintensiteit: Delphinium, statice, graspedia, achillea.

In een veldboeket kun je nog meer elementen kwijt. Een persoonlijke favoriet is papaver en rietsigaar! Combineer tot een georganiseerde chaos en je veldboeket is klaar.

Happiness blooms from within

Optie 4

Een krans vol droogbloemen in jouw eigen stijl

Van oudsher een favoriet met de feestdagen: een Kerstkrans. Een dikke krans vol met dennetakken en hulst, met een grote strik op de deur. Voor veel mensen een nostalgisch beeld maar niet erg van deze tijd.

Droogbloemen zijn een mooie manier om de krans een nieuw leven in te blazen. Een mooie ronde ring vol speciale bloemen die ook in het nieuwe jaar nog goed in het interieur staat.

Je kunt de krans zo vol maken als je zelf wilt. Grote pluimen zorgen voor een statement. Met een enkele kleur in een halve cirkel creëer je en minimalistisch effect.

Uiteraard kun je ook nog een symbolische waarde geven aan de krans door bekende bloemen en planten toe te voegen. Denk aan een maretak (mistletoe), eucalyptus of allium.

Zo maak je een (droog)bloemen krans

Wat heb je nodig om een krans te maken

Touw
Een metalen ring
Verschillende droogbloemen bijvoorbeeld: eucalyptus, delphinium of tarwe gras
Staaldraad
Een (tuin) schaar
Tape

Stap 1:
Knip de bloemen kleiner en laat een paar centimeter tak aan de bloem zitten zodat je ze aan de metalen ring kunt verbinden.

Stap 2:
Maak kleine bosjes (van ongeveer 4 bloemen per bos) van de droogbloemen en verbind deze met staaldraad aan elkaar.

Stap 3:
Verbind het kleine bosje aan de metalen ring met tape of metaaldraad.

Stap 4:
Herhaal dit proces tot je de metalen ring hebt gevuld met bloemen. Een tot de helft gevulde krans ziet er overigens ook erg leuk uit!

Zo maak je een droogbloemen krans

Wil je graag een mooie krans maken voor in jouw interieur, maar weet je niet precies hoe? Dan hebben wij de oplossing voor je. In deze video maken wij stap voor stap een krans – dus kijk mee en veel leer handige trucjes. Veel plezier!

Genoeg inspiratie om te stylen met droogbloemen

Wat een inspiratie! Droogbloemen zijn zo veelzijdig dat je er in jouw interieur echt alle kanten mee op komt. We hopen dat je hier genoeg opties en mogelijkheden hebt gezien om zelf aan de slag te gaan. Heb je nog een leuke tip of idee, laat het dan achter in de opmerkingen.

Pin It on Pinterest

Share This
[]